Sport

Mondiale ex-nummer 71 verspert Kerkhove weg naar finale

Lesley Kerkhove is er niet in geslaagd de finale van het Challenger in het Engelse Chiswick te bereiken.

Voor een stek in de eindstrijd diende de geboren Schouwse af te rekenen met de voormalige nummer 71 van de wereld, Vitalia Diatchenko. De 27-jarige Russische staat momenteel lager dan ze ‘waard’ is, 354e, en liet dat tegen de 25-jarige tennisster uit Zierikzee duidelijk merken. Met 6-3 6-2 versperde ze Kerkhove (foto) vrijdag met klare cijfers de weg naar de finale. Niettemin kan Kerkhove op een aardige reeks in de laatste drie Challengers, die golden als voorbereiding op de kwalificaties van de US Open, terugkijken: een halve finale in Horb (Duitsland), een kwartfinale in Chiswick (Engeland) en vrijdag dus weer een halve finale.

zaterdag 12 augustus 2017