Actueel SD

Fipronil in Nieuwerkerkse eieren

Op een pluimveebedrijf in Nieuwerkerk is nu ook Fipronil in de eieren gevonden.

Hoewel het volgens het bedrijf om een zeer lage dosering gaat, heeft de Nederlandse Voedsel- en waren Autoriteit het bedrijf wel op slot gezet. Dat betekent dat het bedrijf al enige dagen geen eieren meer mag leveren. Op het bedrijf zitten duizenden kippen en dus is dit een flinke strop voor het bedrijf, dat verzocht heeft niet met naam en toenaam in de krant te komen.

Het wachten is nu op een vervolgbezoek van de NVWA. Pas als de dosering weer onder de norm ligt, kan het bedrijf verder met de levering van eieren. Het is niet duidelijk welke maatregelen het bedrijf kan nemen, om de Fipronil te lijf te gaan. Voor zover bekend is dit het enige bedrijf op Schouwen-Duiveland dat niet meer mag leveren. Elders in Zeeland zijn er meer bedrijven getroffen.

donderdag 10 augustus 2017