Sport

Ellis Payet met Van der Horst sterkste in ‘Sister Act’

De vrouwendubbelfinale A op het Gruttepikkers II-toernooi is een ware ‘Sister Act’ geworden.

De term is ontstaan uit de vele ontmoetingen tussen Serena en Venus Williams, de twee tenniszussen uit de Verenigde Staten, op het Nieuwerkerkse tennistoernooi kreeg de term een nieuwe lading. Niet twee zussen, maar drie zussen stonden zondag op één en dezelfde baan. Aan de ene kant van het net Angela van der Horst, met Ellis Payet als eerste geplaatst in het vrouwendubbel A (actuele rating 4,3-5,9) en aan de andere zijde haar zussen Claire en Maaike Payet (links op de foto). De eerste set ging met 6-2 naar de favorieten en in het tweede bedrijf waren de rollen precies omgedraaid. In de beslissende set waren Ellis Payet en Van der Horst (rechts op de foto) net wat sterker: 6-4.
Marit Klein kon op de finaledag bij TV Duiveland tweemaal juichen. In het gemengd dubbel B (actuele rating 5,9-6,6) met Jeroen Goedegebuure kreeg ze Robbert van de Zande en Renate Slootmaker klein: 7-6 6-7 (3-7) 6-1. Later op de zondag sloeg de Bruse met plaatsgenoot Tineke de Waal toe in het vrouwendubbel C (actuele rating 7,0-8,0) ten koste van de zussen Simone en Marian van der Wel: 6-0 5-7 6-1.

 

maandag 7 augustus 2017