Actueel SD

Vermeer: ,,Evenementen bijten elkaar niet”

De vijfde editie van de Power Horse Competition (PHC) in Noordwelle kende een wat trage (lees: regenachtige) start, maar de tweede dag vergoedde alles.

Zo’n 2.500 mensen vonden op de tweede dag (zondag 6 augustus) hun weg naar een enorm, hippisch terrein aan de rand van Noordwelle. Wie dit weekeinde tussen Serooskerke en Renesse reed, kon het niet ontgaan. ,,We zitten op de mooiste zichtlocatie”, sprak Rens Vermeer, één van de organisatoren die tijdens de PHC hulp kreek van zo’n zeventig vrijwilligers. ,,Als mensen het zien en ze willen komen, kunnen ze komen. En vandaag zijn ze gekomen.” De PHC wil graag laagdrempelig zijn. ,,Het is gratis toegang en gratis parkeren. Mensen kunnen hier hun geld kwijt, maar dat hoeft niet. Dat is een belangrijke.”
Het trekpaardensportevenement in Noordwelle was dit weekeinde niet het enige grote evenement op Schouwen-Duiveland. ,,Het is de keuze aan de evenementenorganisatoren voor een datum te kiezen en dan kijken wij bij de gemeente – ik zet even mijn andere pet op – of het elkaar bijt of niet. De evenementen van gisteren”, doelde Vermeer op het Zeeuwse Wijnfeest (Dreischor), Zomerfair (Kerkwerve), Beachboom (Scharendijke), ronde van Burgh-Haamstede en PHC (Noordwelle), ,,bijten elkaar niet. Je biedt de toeristen een keuze. Dat vind ik ook belangrijk. Wij”, zet Vermeer de PHC-pet weer op, ,,hadden er geen last van omdat er geen ander paardensportevenement was. Het palingroken (Zomerfair, red.) en wijnfeest hebben een andere doelgroep.” Over de tweede dag op het PHC was Vermeer meer dan tevreden. ,,Het was een uitstekende dag met een heel leuk programma.”

 

 

 

 

zondag 6 augustus 2017