Actueel SD

Onderzoek naar vestigingsklimaat binnenstad Zierikzee

De gemeente laat onderzoeken voor welke bedrijven de binnenstad van Zierikzee aantrekkelijk kan zijn.

Door te kijken naar zaken als koopgedrag moet duidelijk worden welke bedrijven in de toekomst wellicht verleid kunnen worden om naar de stad te komen. Het onderzoek kost ruim 7700 euro en komt er na een motie van de ChristenUnie. Die wilde graag een studie. Liever nog zag de politieke partij dat de gemeente zou overwegen om panden aan te kopen en die vervolgens aantrekkelijk in de markt te zetten. Investeerders bezitten veel panden en zetten in op hoge huren. Maar de leegstand in de stad is inmiddels verleden tijd. Maar volgens wethouder Wout van den Berg zijn dat ‘dagkoersen’ en kan de situatie zo weer veranderen. Of een soortgelijk onderzoek ook voor andere kernen kan worden uitgevoerd laat hij afhangen van de resultaten. ,,Maar ik kan me dat wel voorstellen.”

dinsdag 16 mei 2017