Sport

Vechtlust volleybalsters Forza beloond in spannende vijfsetter

Twee keer waren de volleybalsters van Forza heel dichtbij setverlies tegen Voleco, maar even zo vaak rechtten de speelsters hun rug waardoor hun vechtlust werd beloond: 3-2 (17-25 26-24 25-18 20-25 16-14).

De drie punten moesten uit de tenen komen tijdens de achtste competitiewedstrijd van Forza in de promotieklasse A. ,,Ik ben trots op ze”, sprak Forza-coach Hennie van Liere. ,,Ze hebben zo hard gewerkt. Dit hebben ze verdiend.” In de eerste set zag het er nog niet naar uit dat de wedstrijd tussen Forza en Voleco, zaterdagavond in sportzaal De Vanger, zo lang zou duren en zo bloedstollend zou worden. In de eerste set had de thuisploeg namelijk passend enorm veel moeite met de servicedruk van Voleco. Het tweede bedrijf kende een gelijkopgaand scoreverloop, maar bij 18-18 sloeg Voleco een gaatje naar 20-23. Een knappe servicebeurt van Marit Klein trok de stand naar 23-23, maar het werd toch nog 23-24. Forza werkte dit setpunt weg en pakte zelf de laatste twee punten. De winst van het tweede bedrijf zorgde voor genoeg vertrouwen de lijn in de derde set door te trekken. Fel spelend pakte Forza een voorsprong die ze niet meer weggaf. Voleco trok de setstanden weer recht door in het vierde bedrijf het initiatief te nemen en te profiteren van de verdedigende fouten aan Forza-zijde.
Aanvankelijk was Forza in de beslissende set niet goed bij de les (0-4, 5-8, 6-10). Bij 11-13 stond Klein weer aan service. Mede daardoor en enkele ‘wereldverdedigingen’ van haar ploeg was het heel spannend maar trok Forza uiteindelijk aan het langste eind.

Forza-mannen
De volleyballers van Forza hebben het nog steeds niet op de rit in de tweede divisie. Na een goede start is de klad er de laatste weken aardig in gekomen. Na de spannende wedstrijd van de vrouwen vielen de volleybalmannen zaterdag opnieuw tegen. In De Vanger verloren ze met 1-3 (17-25 19-25 25-20 18-25) van Volley Zuid, de nummer vijf op de stand. Door het verlies staat Forza achtste.

zondag 20 november 2016