Actueel SD

Lintje voor Willie den Hollander

Vandaag heeft Willie den Hollander uit Burgh-Haamstede een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Gerard Rabelink gekregen.

Dat gebeurde in de Nieuwe Kerk in Zierikzee na het concert van Cantare ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van betrokkene als dirigent van het koor.Sinds 25 jaar is Willie den Hollander dirigent van het koor Cantare in Zierikzee. Het koor brengt hoogwaardig klassiek repertoire. Tevens dirigeert Willie Den Hollander sinds 1992 het vrouwenkoor Quod Libet uit Middelburg. Insiders noemen haar een muzikale duizendpoot.

Naast het dirigeren van koren is decoranda ook onvermoeibaar actief als organist. Eerst 20 jaar als vaste organist van de Grote of Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven en nu al weer vele jaren als cantor-organist van de kerk in Burgh. Daarnaast geeft zij reeds vele jaren op bezielende wijze leiding aan de cantorij van de Burghse kerk. In het toeristenseizoen verzorgt ze er bovendien concerten.

Geplaatst door: redactie Wereldregio

zaterdag 7 mei 2016