Actueel SD

Omstreden BIZ terug op agenda van OVO

De ondernemersvereniging van Zierikzee wil het weer hebben over de omstreden BIZ, de bedrijven investeringszone.Dat is een soort van verplichte contributie voor alle ondernemers in de stad. De gemeente int het en geeft het terug voor nader af te spreken investeringen in de stad. Tegenstanders noemden het eerder een bedrijventax. Het leidde tot tweespalt in de stad van voor- en tegenstanders. Dat maakte dat de gemeente ervan afzag. Maar burgemeester en wethouders hebben het na de verkiezingen weer op de agenda gezet en willen het weer oppakken; alleen als het initiatief vanuit de ondernemers zelf komt. De OVO (ondernemers voor ondernemers in Zierikzee) hebben het op de agenda gezet voor de eerst volgende bijeenkomst op 14 oktober.Op dit moment betalen de ondernemers geen verplichte contributie aan de OVO; anders dan in het verleden. Ondernemers wordt gevraagd per evenement te bekijken of ze geld willen geven. In Bruinisse is het idee om het weer over de BIZ te hebben al eerder geopperd.

Geplaatst door: redactie Wereldregio

zondag 4 oktober 2015