Actueel SD

Oude schoolbus ingezet voor excursieritten

Tot en met 21 augustus rijdt er een bijzondere Delta Tourbus tussen het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk en Inspiratiecentrum Grevelingen aan de Brouwersdam.Deze Amerikaanse schoolbus verzorgt excursieritten tussen beide locaties om bezoekers en inwoners in contact te brengen met het verhaal van de regio.Het museum en Inspiratiecentrum Grevelingen zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met Drive to Connect een organisatie die educatieve ritten verzorgt met een Amerikaanse schoolbus. De bus rijdt van maandag tot en met zaterdag. Het volledige rittenschema is te vinden op www.watersnoodmuseum.nl en via www.icgrevelingen.nl.

De eerste rit vertrekt dagelijks om 09.30 vanaf het Watersnoodmuseum. Een uur later is men dan bij Inspiratiecentrum Grevelingen waar men prima enkele uren kan doorbrengen. Om 13.00 rijdt de bus weer terug naar de opstaplocatie: Watersnoodmuseum. Dagelijks zijn er twee ritten vanaf de ene locatie naar de andere. Een retourticket kost € 13,50. Wie gebruik maakt van de excursie-bus krijgt bij de ingang van het Watersnoodmuseum en Inspiratiecentrum Grevelingen een korting van 25% op de entreeprijs. Volwassenen betalen zo bij het museum € 6,75 in plaats van € 9,00 en kinderen van 6 tot 12 jaar € 3,00 in plaats van € 4,00.
Reserveren van een kaartje kan via internet, http://tickets.drivetoconnect.nl waarna het betaald kan worden aan de balie van het Watersnoodmuseum, de balie van Inspiratiecentrum Grevelingen, de receptie van Camping De Vier Bannen en in de bus zelf. Een ticket is zo’n vier uur geldig, er is dus voldoende tijd om het museum of Inspiratiecentrum Grevelingen te bezoeken.

Voorlopig rijdt de bus tot en met 21 augustus. De bus heeft ruimte voor 18 personen.

Geplaatst door: redactie Wereldregio

dinsdag 28 juli 2015