Actueel SD

Brugongeval vastgelegd op video

Het bijzondere ongeval, waarbij vanmorgen een auto te water is geraakt op de Grevelingenbrug bij Bruinisse is vastgelegd op film.De beelden zijn hier te zien.

Officieel politiebericht: Woensdagmorgen is een man gewond geraakt, nadat hij bij de bypass van de Grevelingensluis met zijn auto te water was geraakt.Het ongeluk gebeurde rond 07.30 uur. De 56-jarige bestuurder uit Bruinisse reed over de bypass vanuit de richting Bruinisse. De brug was geopend en bezig te sluiten. Het schuifgedeelte was nog ongeveer vier meter van de vaste kant verwijderd, toen de man onder de slagboom door reed en in het water terecht kwam.

De bestuurder was in eerste instantie niet gewond en klom zelf uit de auto. Toen hij op een betonnen rand wilde springen, viel hij op deze rand en ging weer kopje onder in het water. Hij kreeg hulp van een schipper, die juist de sluis verliet. Het slachtoffer werd aan boord van een boot gebracht, die daar aan het werk was. Ze brachten hem aan wal. Door de val brak hij diverse ribben, waarvan er één een long doorboorde. De man werd met de ambulance naar het ziekenhuis in Dirksland gebracht.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De auto is door een mobiele kraan weer op het droge getakeld. De bypass was voor het verkeer enkele uren afgesloten vanwege de takelwerkzaamheden.

Geplaatst door: redactie Wereldregio

woensdag 22 juli 2015