Actueel SD

Radar wil met alle scholen in gesprek over toekomst

Het protestants-christelijk basisonderwijs (Radar) wil met alle schoolbesturen op het eiland in gesprek over de toekomst.Die koers hebben de leden donderdagavond omarmd tijdens de jaarvergadering in Brouwershaven. Schouwen-Duiveland koerst af op een dalend aantal kinderen en dus leerlingen. Eerder nog wilde Radar samengaan met Obase (openbaar), maar daar staken de leden een stokje voor. Maar om in de toekomst het onderwijs bij voorkeur ook in de kleine kernen te handhaven, ziet Radar samenwerking met andere schoolbesturen op het eiland wel zitten; ook met Obase. Het idee om samenwerking aan te gaan met schoolbesturen buiten de regio heeft het bestuur laten varen. Radar neemt zelf het initiatief op de schoolbesturen te mobiliseren. Radar-directeur Cees van Damme, die eerder door het bestuur werd teruggefloten na zijn vrijage met Obase staat vierkant achter de koers die nu is uitgezet. Overigens rekent Radar voor het nieuwe schooljaar op een kleine groei van het aantal leerlingen.

Geplaatst door: redactie Wereldregio

donderdag 11 juni 2015