Actueel SD

Ondernemers Zierikzee hebben er weer zin in

De Zierikzeese ondernemers, die dinsdagavond in de Nieuwe Kerk samen hebben nagedacht over de toekomst van de stad, hebben er weer zin in.Een groot aantal – vaak al bekende – plannen werden opgeworpen om de stad meer tot leven te roepen. Muziek, straattheater, maar ook betere bewegwijzering en goede parkeervoorzieningen moeten Zierikzee vooruit helpen. En vooral het vaak roerige verleden van tegengestelde belangen en onderling gekissebis achter zich laten. Daarover waren de ondernemers het eens tijdens de door de OVO (Ondernemers voor Ondernemers) georganiseerde bijeenkomst. Ook de minpunten kwamen aan de orde: de ondernemers slagen er maar niet in om de openingstijden op elkaar af te stemmen. Wel werd de BIZ weer opgevoerd, een ‘belasting’ waaraan alle ondernemers moeten bijdragen als ze in meerderheid voor dit systeem kiezen. Het geld kan dan worden ingezet worden om de veiligheid in de stad te verbeteren en om de stad schoon te houden. OVO gaat met alle aanbevelingen aan de slag. Ook werd er nog kritiek geuit op de wijze waarop de handhavers van de gemeente, ondernemers aanspreken als ze van mening zijn dat de regels niet worden nageleefd.

Geplaatst door: redactie Wereldregio

dinsdag 9 juni 2015