Actueel SD

Obase verwerpt homo-uitspraak Radar-bestuurder

Radar (christelijk basisonderwijs) moet afstand nemen van gemaakte opmerkingen over homosexuele leerkrachten wil Obase (openbaar basisonderwijs) nog bereid zijn om met die club verder te praten over samenwerking.Radar-bestuurder Leon de Bonte deed vandaag (vrijdag) in WereldRegio de uitspraak liever geen homosexuele leerkrachten voor de klas te zien. Directeur-bestuurder Ewald de Keizer van Obase noemt de uitspraak van De Bonte ,ongepast” en ,,deze uitspraak past niet in de huidige tijd.” De Keizer zegt het standpunt nooit eerder gehoord te hebben. ,,Als Obase zullen we niet verder praten met Radar als deze uitspraak niet ingetrokken wordt,” laat De Keizer desgevraagd weten. Volgens hem heeft het basisonderwijs op Schouwen-Duiveland er omwille van de kwaliteit groot belang bij dat er samengewerkt gaat worden. ,,Ik heb te doen met Kees van Damme en zijn team,” aldus De Keizer. Op directieniveau was de samenwerking tussen de twee organisaties al een eind uitgewerkt. Maar de achterban van de vereniging Radar wilde ook in deze fase niet praten over het behoud van de beider identiteit.

Geplaatst door: redactie Wereldregio

dossier

vrijdag 13 februari 2015