Actueel SD

Onvoldoende steun voor zorghotel Serooskerke

Het debat moet nog worden gevoerd, maar een rondgang langs de politieke partijen maakt duidelijk dat het zorghotel er in haar huidige vorm niet gaat komen in de Schelphoek bij Serooskerke. Zestien van de drieëntwintig gemeenteraadsleden vinden een hotel met 120 kamer veel teveel van het goede.Met uitzondering van de PvdA, D66 en de VVD laten alle partijen een duidelijk geluid horen op vragen van WereldRegio. SGP-er Kees van de Berge ziet meer kansen op de Brouwersdam en in het uiterste geval op de plek van het huidige hotel in Serooskerke. Leefbaar Schouwen-Duiveland laat bij mondde van Joyce Evers weten niet tegen bebouwing te zijn, maar laat weten ,,niet akkoord” te gaan met het voorgestelde plan; te veel, te groot.

Dat geldt ook voor het CDA. Fractievoorzitter Daniël Joppe: ,,Het voorgestelde plan vinden we te groot voor dit gebied. Een zorghotel van deze aard en omvang kan ergens anders op Schouwen-Duiveland gerealiseerd worden.” Dat vindt ook Johan Pannekoek (ChristenUnie), die nog een stapje verder gaat: ,,Geen bebouwing in de Schelphoek.”

Tineke Kalwij van Alert! heeft ook grote problemen met de schaalgrootte. Wat haar betreft past het beter in de buurt van de Victoriakliniek in Zierikzee. De Socialistische Partij heeft vanaf het allereerste moment nee gezegd en ondersteunt haar standpunt zelfs met advertenties in deze krant. Medisch Maatwerk Nederland heeft een plan ingediend voor een zorghotel in de Schelphoek en tot nu toe werken burgemeester en wethouders mee aan de voorbereidingen. Maar de raad heeft het laatste woord en zal het plan in de huidige omvang dus niet accepteren.

Vanuit de samenleving is ook veel kritiek op de plannen. Meer dan dertienhonderd mensen hebben een handtekeningenactie getekend tegen de plannen. En een meerderheid van de raad ziet het nu dus ook niet zitten. PvdA en D66 wachten het debat af. Dat doet de VVD ook al laat fractievoorzitter Wout van den Berge weten het ‘lastig’ te vinden. Volgens hem had het voorstel vooral over de inrichting van het gebied moeten gaan, maar draait het nu in de discussie vooral om het hotel.

donderdag 9 oktober 2014