Actueel SD

Zorg over plan zorghotel niet weggenomen

Met een drukbezochte informatiebijeenkomst heeft de gemeente de zorg over de mogelijke bouw van een zorghotel in de Schelphoek bij de Serooskerke niet weggenomen. De gemeente heeft een visie laten ontwikkelen voor het gebied. Daarbij gaat het om alle toepassingsmogelijkheden in de omgeving. ¬†Ook is er gekeken of er ruimte is voor de bouw van een zorgresort, zoals dat gevraagd is door Medisch Maatwerk Nederland. Maar de tientallen bezoekers van de bijeenkomst in het gemeentehuis zien een zorghotel vooral als een ‘blok beton’ in een kwetsbare omgeving. Het gebouw telt drie verdiepingen (waarvan een onder de grond) en is 120 meter breed. Volgens de schrijvers van de visie kan zo’n hotel wel onder strikte voorwaarden. Overigens kan het publiek tot 5 oktober reageren op de plannen. Vrijdag in WereldRegio meer over de weerstand.

dinsdag 16 september 2014