Sport

Alleen watersporters en atleten genomineerd

Drie watersporters en twee atleten zijn de genomineerden voor de gemeentelijke sportverkiezing over het jaar 2013. Opmerkelijk, voor de eerste keer, staat er vrijdag 7 februari 2014 geen beste sportploeg om gehuldigd te worden in de burgerzaal van het gemeentehuis.De vijf genomineerden zijn Annelous Lammerts (freestylekitesurfen), Davy Scheffers (freestylewindsurfen), Tommy Staal (foto), Noah Heijnen (beiden atletiek) en Jade Ottema (suppen en zeilen). De eerste drie namen stonden voor de verkiezing over 2012 ook bij de nominaties voor beste sporter van Schouwen-Duiveland; Scheffers ging uiteindelijk met de hoogste eer strijken. Lammerts dankt haar nominatie aan constante prestaties op de Kitesurf Tour Europe en voor Scheffers geldt hetzelfde maar hij deed dat op mondiaal niveau. Heijnen staat er bij vanwege goede klasseringen op de 60 en 200 meter indoor, maar vooral vanwege zijn nationale outdoortitel op de 100 meter bij de A-junioren. Staal is genomineerd wegens zeer regelmatig goed presteren op verschillende disciplines en deelname aan twee EK’s. Ottema staat op het lijstje omdat ze Europees Flash-kampioen (zeilen) en Nederlandse supkampioen is geworden. Hoewel tennisster Lesley Kerkhove in 2013 haar beste seizoen ooit had, staat ze niet bij de nominaties. Eerder dit jaar liet ze weten niet meer genomineerd te willen worden.

Een sportploeg is deze keer helemaal niet genomineerd. De vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van eilandelijke media en de gemeentelijke werkgroep sportverkiezing, vinden dat er op basis van niveau, prestaties en de mate van concurrentie geen ploeg in aanmerking komt.

Op het sportgala worden verder de Penning van Verdienste (beste vrijwilliger) en de Aanmoedigingsprijs (beste talent) uitgereikt, maar deze namen worden pas op de avond zelf bekendgemaakt. Ook is er een Organisatieprijs. Deze gaat naar Sportpromotie Zeeland (voor diverse trails en Halve van Renesse), Stichting Wielersport Zierikzee (dertigste editie amateurcriterium) en het jeugdzaalvoetbal Schouwen-Duiveland.

(foto Paul Noomen)

vrijdag 13 december 2013