Sport

Lammerts wint laatste tourstop en wordt tweede van Europa

Annelous Lammerts heeft de laatste stop van Kitesurf Tour Europe 2013 op haar naam geschreven. Op weg naar de overwinning in Spanje, waar de wedstrijd plaatshad, versloeg de freestylekitesurfster uit Schuddebeurs in de halve finale Sabrina Lutz die dit jaar met de Europese titel ging strijken. Deze nam ze over van Lammerts die in 2012 verrassend Europees kampioen werd. ,,In de eliminatieladder kwam ik Lutz tegen in de halve finale. Ik gaf alles en toen ik hoorde dat ik had gewonnen, kon mijn dag niet meer stuk. Uiteindelijk won ik ook de finale en de rest van het evenement hebben we totaal geen wind meer gehad.” 
Ondanks de ‘Spaanse’ zege waren de kansen op prolongatie van de Europese titel al verdwenen. ,,Bij vier wedstrijden heb je een discard. Dat betekent dat je slechtste resultaat wordt weggestreept. Lutz was in Frankrijk en Nederland eerste geworden en voor Duitsland, waar we geen wind hadden, is het gemiddelde genomen. Zij was dus ongeacht haar resultaat in Spanje al Europees kampioen. Voor mij was dat wel even slikken na een derde plek op het evenement in Scheveningen dat ik graag had willen winnen. Verliezen hoort gewoon bij de topsport. Dus ik zette me er overheen en mijn doel was om het laatste evenement te winnen. Ik ben heel blij dat ik de tour op deze manier heb kunnen afsluiten.”

woensdag 16 oktober 2013