Sport

Verdienstelijk debuut Lammerts op Worldtour

Freestylekitesurfster Annelous Lammerts kan terugkijken op een goed debuut tijdens haar eerste wereldbekerwedstrijd. De negentienjarige inwoonster van Schuddebeurs werd op de vierde stop van de PKRA Worldtour zevende in een veld van twintig deelneemsters. ,,Ik ben echt super blij met het resultaat. Wat ik vooral leuk vind, is dat ik heb kunnen zien dat mijn niveau dicht in de buurt komt van de topsurfsters. De topdrie is echt een stuk beter, maar van de uiteindelijke nummer vier van dit evenement heb ik in de voorrondes gewonnen en in het main event weer van verloren”, aldus Lammerts.
Om in het hoofdtoernooi (main event) in het Duitse Sankt Peter-Ording te komen, moest de kitesurfster eerst de voorronden doorkomen. ,,Hierin vaar je tegen drie andere kiters: nummer één gaat meteen door, nummer twee en drie krijgen nog een kans en nummer vier ligt eruit. Iedereen zet alles op alles om geen vierde te worden want anders ben je helemaal naar de wedstrijd gekomen voor zeven minuten kitesurfen. Mijn heat ging echt zo ongelofelijk goed. Beter had ik het niet kunnen doen.”
Voor de wereldbekerwedstrijd trok Lammert naar Sylt voor een stop op de Europese tour, maar in de Duitse plaats waar ze in 2012 won, stond te weinig wind. Vanaf nu traint ze voor het NK van eind augustus en denkt ze al weer aan 2014. ,,Volgend jaar ga ik zeker meer stops van de wereldkampioenschappen meedoen.”

woensdag 24 juli 2013