Sport

Mooie seizoenstart freestylesurfster Lammerts

Annelous Lammerts is het kitesurfseizoen 2013 goed begonnen. De freestylesurfster uit Schuddebeurs behaalde tijdens de eerste, Europese (KTE) stop in het Franse Almanarre een tweede plaats. Na een lastige loting stond Lammerts na de single elimination derde. Op de tweede dag, toen het wat minder hard waaide dan de eerste dag, won ze twee heats met als gevolg dat ze tegen de nummer één van de singles uitkwam. De eerste race tegen de favoriete won Lammerts, maar omdat de nummer één ook twee kansen verdient, volgden er nog twee heats die Lammerts verloor. ,,Helaas, maar ik ben super blij met mijn tweede plek”, reageerde de surfster op haar prestatie. ,,Het is lekker om het seizoen zo te beginnen.” De tweede KTE-wedstrijd is begin juli in Duitsland. Meteen erna maakt ze, ook in Duitsland, haar debuut op een wereldtourwedstrijd.

vrijdag 7 juni 2013