Actueel SD

Gratis schaatsen op het Havenplein, primeur voor Oosterland

Vorst of niet, schaatsliefhebbers kunnen vanaf zaterdag 17 december twee weken lang schaatsen op het Havenplein van Zierikzee.

 Het is een initiatief van Rotary Schouwen-Duiveland, het Welzijnshuis, ondernemersvereniging zz Neptunus én WereldRegio. Ook het Rode Kruis heeft haar medewerking toegezegd. De schaatsbaan kan eerder al bezocht worden in Oosterland, dat de primeur heeft. Daar staat de schaatsbaan van 23 november tot en met 26 november op de Markt. Oosterland moet het door de bouwplannen van de plaatselijke aannemer even zonder schaatsbaan stellen, maar dat is met de mobiele baan van Jumpzz en De Vlieger nu opgelost. Zie ook de Inwonerskrant in deze krant.

In Zierikzee wordt het een groot evenement. Twee weken lang kunnen liefhebbers de schaatsen onderbinden. En dat zonder ijs, want het gaat om een kunststof baan, die wel een schaatssnelheid van 97 procent van normaal ijs bereikt. De Rotary zet vooral in op het zogenoemde schoolschaatsen. Door een flinke bijdrage van de serviceclub kunnen scholen overdag terecht op de schaatsbaan. De scholen worden hiervoor benaderd.

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het veertiendaagse evenement. Zo plakken de ondernemers er een tweede week aan vast en werkt WereldRegio aan een speciale schaatsbijlage voor zowel het evenement in Oosterland als in Zierikzee. Het Rode Kruis, afdeling Schouwen-Zierikzee, heeft toegezegd hulpverleners te leveren. Tevens zal de eerste week in het teken van de 3FM-actie Serious Request staan.

De coördinatie is in handen van het Welzijnshuis, dat in de schaatsbaan een prima ontmoetingsevenement ziet.  Meer bijzonderheden over beide schaatsevenementen in de komende edities van WereldRegio. Met de gemeente worden de vergunningen op dit moment nog doorgesproken, maar burgemeester en wethouders hebben zich positief opgesteld.

vrijdag 28 oktober 2011