Actueel SD

Distributiecentrum rekent op verdwijnen ontheffing zwaar verkeer

Het nieuwe distributiecentrum, dat op 1 januari haar deuren opent in Zierikzee, rekent erop dat er vanaf dat moment geen enkele vrachtwagen van acht meter of langer de stad in mag.Of dat gebeurt is afhankelijk van een evaluatie van de huidige regeling. Sandra Olree, die samen met haar man het centrum gaat runnen, zegt te hopen, dat er na 1 januari geen ontheffing meer wordt verleend. ,,We richten ons op de regio, niet alleen Zierikzee, maar het is wel onze thuisbasis. We wachten de evaluatie dus ook af. Maar we rekenen er wel op dat er geen ontheffing meer mogelijk is.”   Wethouder W. Stouten waagt zich nu niet aan een uitspraak. ,,Als ik nu al wat roep heeft een evaluatie geen zin,” reageert hij.Die evaluatie komt eind dit jaar. B Deurloo van ondernemersvereniging Neptunus (en belanghebbende als eigenaarvan de Hema) maakt zich wel zorgen. Deurloo:,,We zijn het allemaal eens wat het zware verkeer in de stad betreft. Maar zonder ontheffing zullen er toch zaken in de problemen komen.” Olree wil graag met alle ondernemers rond de tafel. ,,We kunnen producten gekoeld opslaan en transporteren. En we willen ook opslagcapaciteit bieden aan bedrijven. Bewonersbelangen Binnenstad Zierikzee (BBZ) wil geen ontheffingen meer, tenz

donderdag 4 november 2010