Actueel SD

Neptunus: 'Havenplein in zomer autovrij, 's winters autoluw'

Ondernemersvereniging ZZ Neptunus wil het Havenplein in de zomermaanden autovrij maken en de overige maanden autoluw hebben. Dat schrijft Cees Legemaate, voorzitter van Neptunus, in een brief aan het college van B&W en de alle politieke partijen op Schouwen-Duiveland. ,,Het Havenplein in het zomerseizoen autovrij en in de overige maanden voor onze eigen bewoners gerieflijk parkeren”, verklaart Legemaate het voorstel van Neptunus nader. ,,Dat is klantvriendelijk. Daar wordt Zierikzee weer sterk van. In de structuurvisie staat dat het Havenplein autovrij moet worden. Het Havenplein moet het hart van het centrum van de stad worden.”
Het voorstel van Neptunus komt niet helemaal als verrassing. Binnenkort, op donderdag 28 augustus, is er een gemeenteraadsvergadering waarin de verkeersplannen van Zierikzee worden besproken. De plannen stuiten op veel verzet. Dat bleek onlangs nog uit de oprichting van Bewonersbelangen Binnenstad Zierikzee (BBZ). Deze vereniging protesteert onder meer tegen het sluip- en vrachtverkeer door smalle straten van Zierikzee.

 

dinsdag 19 augustus 2008