Ondernemen

Neptunus wil doorpakken met openstelling

zz-neptunus.pngDe winkeliersvereniging ZZ Neptunus in Zierikzee stelt momenteel alles in het werk om de winkels open te hebben op Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag. Een aantal grote winkels heeft haar medewerking al toegezegd.

Het stond deze week op de agenda van de vereniging. Het zou redelijk uniek zijn voor Zierikzee als het gaat lukken. In tegenstelling tot veel andere winkelcentra, is het in Zierikzee nog niet eerder gelukt alles open te hebben. Een aantal ondernemers neemt nu het voortouw. Maar tegelijkertijd zullen er vast ook ondernemers die het niet zullen doen.

En daar zit het probleem. Voor de vaak kleine ondernemers is openstelling op zon- en feestdagen ingrijpend. Ze willen dan wel de zekerheid hebben dat iedereen meedoet. Alleen op die manier kan Zierikzee zichzelf op de kaart zetten. Tijdens de decembermaand lukte het maar mondjesmaat. Bij een zondagsopenstelling speelt soms de geloofsovertuiging een rol bij het besluit niet mee te doen.

zaterdag 8 maart 2008