Afbeelding

Stoutjesdijk looft organisatie en wedstrijd Brouwersdam90

Sport

“De wedstrijd heeft zich de afgelopen vijf jaar ontwikkeld tot een steeds grote en populairdere wedstrijd op de Nederlandse triatlonkalender.

Hans Stoutjesdijk, op het podium in zijn categorie 40-49 jaar, keek zaterdag tijdens Brouwersdam eens om zich en zag dat het goed was. “Dit jaar stond de Nederlands top aan de start met meerdere profs. Ook Europees kampioen Menno Koolhaas, die vorige week nog hoge ogen gooide in de Ironman van Texas, was er. Maar ook Milan Brons en winnaar Tristan Olij behoren tot de beste triatleten van Nederland en doen mee in de toptien op internationale wedstrijden bij de profs. Dan is toch gaaf om in een wedstrijd als Brouwersdam90 een keer samen met en tegen hun te racen.”
Lovende woorden had de triatleet uit Zierikzee, die bijvoorbeeld het fietsgedeelte van tachtig kilometer met een gemiddelde van 41,5 kilometer er uur aflegde, ook over de organisatie achter en van Brouwersdam90. “Hoe we voorafgaand aan de race op de hoogte werden gehouden over de watertemperatuur en eventuele wijzigingen hierop, maar ook hoe ze deze dag weer tot een geslaagde dag hebben weten te maken. Vrijdag de dag voor de race was het nog noodweer en waaide de dranghekken gewoon omver, zaterdagochtend was daar niks van terug te zien. Alles lag er spic en span bij.”
Stoutjesdijk noemde het ‘een verstandige keuze’ het zwemmen in te korten van 1.000 naar 500 meter. “Het was echt koud. Zeker voor de minder snelle zwemmers is veiliger niet al te lang in het koude water te liggen.” Naast de goede weersomstandigheden vindt hij deze wedstrijd ‘zo gaaf’ omdat het een lokale wedstrijd is waaraan veel eilandelijke atleten deelnemen. “Zij hebben allemaal supporters bij waardoor je vaak je naam hoort in de aanmoedigingen en dat geeft enorm veel motivatie. Dat maakt het afzien dragelijker en het racen leuker.” De triatlontak Delta Sport (foto) was weer vertegenwoordigd met een groot aantal deelnemers. Stoutjesdijk: “Het is leuk zoveel teamgenoten tegen komen tijdens de race en met elkaar de strijd aan te gaan en elkaar te motiveren”.

Meer nieuws